Mercedes optimaliseert luchtweerstand en brandstofverbruik van trucks

18 procent minder luchtweerstand en 5% minder verbruik: met de nieuwe designstudie AeroTrailer wil Mercedes laten zien hoe het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van een moderne vrachtwagen nog verder omlaag kan worden gebracht. Volgens Mercedes kan op deze wijze per jaar 2.000 liter en meer dan 5 ton CO2 bespaard worden.
Lees verder op: http://www.atzonline.de/Aktuell/Nachrichten/1/14943/Luftwiderstand-und-Kraftstoffverbrauch-von-Sattelzuegen-senken.html (in Duits)

1 reactie op “Mercedes optimaliseert luchtweerstand en brandstofverbruik van trucks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>